SPelen     LEren     ONtdekken

BSN West timmert aan de weg

In Uden-West hebben de partijen, die zich gezamenlijk inspannen voor de groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar, kun samenwerking zichtbaar gemaakt met een merkteken. Sinds vandaag zijn alle kindpartners in Uden West herkenbaar door het logo aan hun gebouw. Het eerste bordje werd bevestigd bij Ontmoetingsplein MuzeRijk door vertegenwoordigers van alle partijen.

 

Sinds 2011 ontmoeten ze elkaar regelmatig om kennis en ervaringen te delen in Uden-West. Vijf basisscholen Bedir, Het Speleon, Sint Jozef, de Meent en Marimba, de vier kinderopvangorganisaties Kleur, Kiobra, Tijgervriendjes en Kabouterdorp en twee peuterspeelzalen de Rommelpot en Pippeloentje. Destijds op initiatief van de gemeente Uden, maar al snel doorgegroeid als een zelfstandige samenwerking van de verschillende partners.

 

Belangrijkste doelen zijn het optimaliseren van de overdracht van kinderen, het zichtbaar maken van samenwerking, het kennisdelen op het gebied van het kind, de expertise en de zienswijze en tot slot het aanbieden van een programmatisch afgestemd aanbod dichtbij de school.

Nu in 2015 stemmen de elf kindpartners hun open dagen af, organiseren ze regelmatige gezamenlijke ouderavonden, ondersteunen ze initiatieven voor kinderen in de wijk en stemmen het buitenschoolse aanbod op elkaar af. Speciaal hiervoor is een site ontwikkeld met het aanbod, welke te bereiken is via www.kiemuden.nl/bsnudenwest
Met het plaatsen van de gevelbordjes is weer een nieuwe mijlpaal in de samenwerking bereikt.

 

Informatie over het netwerk is te verkrijgen bij de leidinggevenden van de elf aangesloten partners.

Contact

Kindcentrum Het Speleon
Klarinetstraat 4
5402 BE Uden
hetspeleon@kiemuden.nl
0413-332337

Routeplanner >

Agenda

ma 13 mei 9:00
12:00
Excursie Natuurcentrum de Maashorst: Waterles
vr 17 mei 12:30
14:00
Ateliers
ma 20 mei
2e Pinksterdag
di 28 mei
do 30 mei
Kamp groep 8
do 13 jun
Rapport
Jaaragenda >
Sitemap | Disclaimer | Links Privacy statement